• Bubblande lavalampa

  Gör en egen cool lavalampa i det här superenkla experimentet. Det är något väldigt harmoniskt att titta på bubblorna som svävar. Lavalampan bubblar i ungefär 10 minuter och du bestämmer färg själv.

  Continue Reading

 • Färgsprakande konstverk med kritor

  Visst behöver de flesta hem lite mer färg? Det borde finnas ett förbud mot för mycket vitt. Skapa ditt eget konstverk med kritor, en kartongbit och en hårtork. Lätt som en plätt och supersnyggt! En vuxen är bra att ha när du värmer kritorna eftersom vaxet kan bli väldigt varmt.

  Continue Reading

 • Skummande häxlaboratorium

  Bli en äkta trollkarl eller häxa och gör dina egna häxbrygder. Perfekt för Halloween eller när du känner dig lite extra magisk. Tänk ut olika besvärjelser för olika brygder. Vi gjorde en dryck som gör dig till zombie, en som gör dig osynlig och en som fixar giraffhals och trollsvans. Du hittar säkert på ännu bättre själv.

  Continue Reading

 • Tre superenkla Halloween-dräkter

  Vi älskar Halloween! Men vi är alltid ute i sista stund. Känner du igen dig? Här kommer tre enkla roliga Halloween-kostymer för dina barn som ska ut på bus eller godis.

  Continue Reading

 • Bygg en magisk ritmaskin i Lego

  När vi såg den coola Lego Spirografen från JK Brickworks för något år ville vi direkt bygga en egen ritmaskin i Lego. Det finns en uppsjö av varianter på nätet, men alla använder sig av motorer. Vi visar hur du du bygger en egen Lego Spirograf utan motor. 

  Continue Reading

 • Tårta med LED-ljus

  Känner du någon som fyller år? Eller någon som helt enkelt bara gjort sig förtjänt av en tårta? Då har vi det perfekta receptet för dig – en tårta i ledande deg med lysande dioder.

  Continue Reading

 • Inspirerande maker och DIY Youtubers

  Popcornrobotar och Super Mario-tårtor

  Ibland är det lätt att förstå varför vissa Youtubers är så oerhört populära. Och ibland är det svårare… På dokidoki älskar vi elektronik, pyssel, teknik, experiment, lifehackz och att bygga och skapa nya grejer. Om du också tröttnat på Jockibois hundar kommer här några roliga, kreativa och inspirerande Youtubers att kolla in. Våra favoriter helt enkelt.

  Continue Reading

 • Som LEGO för framtiden

  Tänk ut, bygg ihop, programmera

  Vi stötte på den här på Kickstarter för ett tag sen och blev lite småförälskade. Makeblock brukar göra spännande grejer, men den här är extra cool. I grund och botten är det en plattform bestående av en massa små bitar som alla har olika typer av funktionalitet. Det finns till exempel rörelsesensorer, trådlösa sändare och mottagare, motorer och joysticks.

  Continue Reading