Köpvillkor

Okej okej, vi vet att det här med villkor och legaltexter inte är det absolut mest upphetsande, men vissa grejer är man bara tvungen att ha.

1. Allmänt

Följande villkor gäller när du som konsument gör en beställning via www.dokidoki.se (nedan kallat dokidoki.se). Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina personuppgifter registreras i vårt kundregister. Avtal om köp ingås då mellan dig som kund och Do Kid Oki AB, organisationsnummer 559111-0191 (nedan kallat Dokidoki).

2. Beställning:

Beställning görs på vår webbplats dokidoki.se. För att kunna beställa på webbplatsen måste du ha fyllt 18 år. Beställning som genomförs i annan persons namn utan dennes medgivande och som på ett sätt eller annat medför att Dokidoki lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles, så vi kan väl försöka undvika det.

3. Reservationer:

Vi försöker vara så noggranna som det bara går, men ibland blir det fel. Dokidoki reserverar sig därför för eventuella bild- och skrivfel på webbplatsen, såsom fel i produktbeskrivningar, felaktigt lagersaldo eller felaktiga priser. Dokidoki ansvarar inte för information på webbplatsen som kommer från tredje part.

Om ett felaktigt pris har angivits har Dokidoki rätt att korrigera det, meddela dig som kund det korrekta priset och ge dig möjlighet att fullfölja beställningen med korrigerat pris eller att göra en avbeställning.

4. Personuppgifter

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter för att vi ska kunna fullfölja vårt åtagande. Du bekräftar att uppgifterna är kompletta och korrekta.

Enligt personuppgiftslagen (PUL) har du som kund rätt att få besked om vilka uppgifter vi har registrerade på dig och kan begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister genom att kontakta oss här.

5. Betalning och fraktkostnad

Vi samarbetar med Klarna, som hanterar alla betalningssätt. I kassan kan du välja mellan betalsätten faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning och kan handla med kort utställda inom Norden.
Klarna köpvillkor

Har du frågor kring din betalning kontaktar du Klarna.
Klarna kundservice

Dokidoki garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds på webbplatsen är säkra.

Samtliga priser på webbplatsen anges i svenska kronor inklusive moms.

Om du handlat för under 1000 kr tillkommer en fraktkostnad på 49 kr. Om du har handlat för över 1000 kronor bjuder vi på frakten.

6. Leverans och transport

Den förväntade leveranstiden av produkten framgår av orderbekräftelsen i kassan och/eller på den aktuella varusidan på Webbplatsen..

Vi vill ju självklart att du ska få dina beställda produkter så fort som det bara går, men om det skulle uppstå en försening meddelar vi dig om detta. Om inte annat har avtalats har du som kund rätt att häva köpet om leveransen tar längre än 30 arbetsdagar.

Du ansvarar för att hämta ut paketet personligen med giltig legitimation och ordernummer inom den tid som framgår i aviseringen.

7. Outhämtade paket och returer

Vid outhämtade paket förbehåller vi oss rätten att debitera dig 300 kronor i hanteringskostnader. Observera att om du ångrar ett köp och vill returnera produkten, behöver du hämta ut paketet och därefter returnera det.

8. Ångerrätt

Vid köp av produkter på dokidoki.se gäller alltid 30 dagars ångerrätt från det att du tagit emot de beställda produkterna.

Följande produkter omfattas inte av ångerrätten:

  • En förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat datorprogram och förseglingen har brutits av Kunden.
  • En tjänst som har fullgjorts och konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
  • Varor som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats och förseglingen har brutits av konsumenten.

Om du vill ångra köpet ska du innan ångerfristen löpt ut skicka ett klart och tydligt meddelande till oss på följande mailadress fraga-vad-du-vill@dokidoki.se. I mailet ska ditt namn, adress, kontaktuppgifter och ordernummer anges.

Om du utnyttjar ångerrätten betalar du själv returfrakt och ansvarar för produkternas skick. Produkterna ska skickas i fint skick, i originalkartong och i ett väl emballerat paket enligt de instruktioner du får av oss.

9. Garanti och reklamation

Vissa av de produkter som säljs på dokidoki.se omfattas av garanti. Information om produktens garantitid och garantivillkor återfinns på produktens sida på webbplatsen.

Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, d.v.s. fel som fanns i produkten vid leverans.

Som kund har du alltid reklamationsrätt och kan reklamera fel på den köpta produkten i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationen ska ske inom skälig tid från att felet upptäcktes. Reklamerar du inom två månader räknas det alltid som inom skälig tid. För att Dokidoki ska åtgärda felet krävs det att det är ursprungligt, exempelvis fabrikationsfel, och inte har tillkommit under den tid du haft produkten.

Fabrikationsfel skall konstateras av Dokidoki. Om ett fabrikationsfel konstateras erhåller du som kund fri reparation alternativt en ny produkt eller pengarna tillbaka. Det förutsätter att alla skötselråd följts och att normal aktsamhet iakttagits.

Om en produkt ska reklameras behöver Dokidoki ta del av bilddokumentation som tydligt visar på defekten hos den aktuella produkten. Eventuell återbetalning görs så snart som möjligt, dock senast 14 dagar från att vi mottagit den reklamerade produkten.

10. Tvist

Tvister ska i första hand lösas i diskussion med Dokidokis kundtjänst. Om tvisten inte kan lösas i samförstånd genom den kanalen har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

11. Force Majeure

Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Detta innebär att Dokidoki befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.